Skip links

SeriesSoftLinker Divverence

De wereld van de MSO is continue in beweging door de veranderende manier waarop tv wordt gekeken. De steeds meer competitieve markt waarin kijkers steeds meer bandbreedte gaan gebruiken dwingt een MSO om te innoveren en tegemoet te komen aan deze vraag.

Probleem

Wat als een MSO het series concept wil toevoegen aan een set-top box om de functionaliteit van “kijk de volgende aflevering” aan klanten aan te kunnen bieden? De huidige backoffice biedt deze functionaliteit niet en de leverancier van deze backoffice software is niet in staat is om deze gevraagde functionaliteit binnen acceptabele tijd en/of budget te realiseren. In dat geval zullen de operators voor het ‘customizen’ van het huidige backoffice kiezen voor een externe partij. De Series Softlinker oplossing, ontwikkeld door Divverence en HighTech Innovators, neemt deze belemmeringen weg.

Oplossing

De Series Softlinker is een applicatie die 24 uur per dag in de gaten houdt of er een nieuwe TVA-bestand beschikbaar is in een specifieke folder. Bij het opstarten vraagt de applicatie aan het content managementsysteem om de volledige TVA-file te propageren, zodat na het verwerken van deze volledige TVA-bestand de Series Softlinker kennis heeft van de volledige catalogus structuur.

Elk gedetecteerde input TVA-bestand wordt ingelezen door de Series Softlinker, vervolgens analyseert de applicatie welke wijzigingen er hebben plaats gevonden en bepaalt de applicatie de gewenste eindstatus voor iedere titel (bijvoorbeeld of een titel een series softlink nodig heeft of niet). Voor iedere titel wordt de actuele status opgehaald via de OnlineAPI (een HTTP REST interface) en middels deze OnlineAPI  transformeert de applicatie de titel in de gewenste eindstatus.

SeriesSoftLinker Divverence

Klant: Divverence
Industrie: Digital TV
Oplossing: SeriesSoftLinker application
Return to top of page