Skip links

SeaChange Business Management Suite

Kijkers bepalen zelf wat ze willen zien, op welk tijdstip ze dit willen zien en willen snel toegang hebben tot hun favorieten programma’s door middel van een simpele druk op een knop op hun afstandsbediening. Kijkers willen een geïntegreerde oplossing voor hun kabel, satelliet, lokale tv en afname van IPTV-diensten. Daarnaast willen kijkers tv kijken vanaf iedere locatie, of dit nu woonkamer, kantoor of vanaf de mobiele telefoon in de trein is.

Probleem

SeaChange International (EMEA) is marktleider voor metadataoplossingen voor lineaire uitzendingen en Video on Demand. Klanten die de Adrenalin oplossing gebruiken zijn de traditionele omroepen en kabelmaatschappijen, zoals UPC, Inea, Casema, BBC  en RTL.

HighTech Innovators heeft voor SeaChange de Adrenalin BMS ontwikkeld.

Oplossing

BMS ondersteunt dienstverleners bij het optimaliseren van de verkoop van hun Video on Demand aanbod door functionaliteit te bieden die ze in staat stelt het aanbod te bundelen of door promoties te initiëren.  Denk hierbij aan loyaliteitsprogramma’s of happy-hour kortingen, als aanvulling op het complete lifecycle beheer van het aanbod op basis van de onderliggende contracten met filmmaatschappijen. In combinatie met de Business Intelligence software van SeaChange krijgen dienstverleners het gemak van een web gebaseerde analyse tool om snel en helder inzicht te krijgen wat gebruikers zoal gekeken en besteld hebben, waardoor ze gemakkelijk marketingcampagnes kunnen opzetten, verfijnen en een beter controle over de complete inventaris krijgen.

The SeaChange BMS is het visitekaartje van de SeaChange Andrenalin oplossing. Het is een aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke applicatie, die marketeers in staat stelt om meer waarde uit hun werkzaamheden te halen.

De oorspronkelijke BMS oplossing was ontwikkeld met klassieke ASP.Net WebForms. Tijdens het project heeft het team andere weboplossingen geëvalueerd (zoals ASP.Net MVC) om te kunnen voldoen aan de vraag voor een nog aantrekkelijkere en efficiëntere gebruikersinterface. BMS is uitgerold bij veel klanten en wordt in productie gebruikt.

Tools en technieken

  • Visual Studio 2010, 2012
  • .Net 4.0
  • Net 4.x with MVP
  • SignalR
  • Telerik ASP.Net Ajax Controls
  • SQL Server 2008
  • WCF
  • REST
  • Failover
SeaChange Business Management Suite

Klant: SeaChange
Industrie: Digital TV
Oplossing: Business Management Suite (BMS)
Return to top of page