Skip links

KPN Digitenne/Kassa

KPN is een bedrijf voor het uitzenden van digitale tv in Nederland. Digitale uitzendingen zijn gebaseerd op het DVB-T (Digitale Video Broadcasting-Terrestrial) standaard. Toegang tot deze tv-signalen wordt geautoriseerd via de smartcard en er zijn diversen manieren voor het aanschaffen van het Digitenne pakket.

Probleem

KPN Digitenne had behoefte aan software om de smartcards en subscripties te kunnen beheren, als een link tussen het verkooppunt en de daadwerkelijk uitgegeven smartcards.

Oplossing

HighTech Innovators ontwikkelde het management tool “Kassa” dat voornamelijk zorgdraagt voor het beheer van de registratie van de smartcards en subscripties (aanvraag, verwijdering en updates). Kassa genereert berichten voor het conditionele toegangssysteem, dat verantwoordelijk is voor het updaten van de smartcards.

Kassa bestaat uit een Java gebaseerde server applicatie, draaiende op TomCat en gebruik makende van een Oracle database. Communicatie met het desbetreffende conditionele toegangssysteem gaat via een XML bericht via HTTP en platte tekstfiles via FTP.

KPN Digitenne/Kassa

Klant: KPN
Industrie: Digital TV
Oplossing: Digitenne/Kassa
Return to top of page