Skip links

SeaChange Business Intelligence

Kijkers bepalen zelf wat ze willen zien, op welk tijdstip ze dit willen zien en willen snel toegang hebben tot hun favorieten programma’s door middel van een simpele druk op een knop op hun afstandsbediening. Kijkers willen een geïntegreerde oplossing voor hun kabel, satelliet, lokale tv en afname van IPTV-diensten. Daarnaast willen kijkers tv kijken vanaf iedere locatie, of dit nu woonkamer, kantoor of vanaf de mobiele telefoon in de trein is.

Probleem

SeaChange International (EMEA) is marktleider voor metadata oplossingen voor lineaire uitzendingen en Video on Demand. Klanten die de Adrenalin oplossing gebruiken zijn de traditionele omroepen en kabelmaatschappijen, zoals UPC, Inea, Casema, BBC  en RTL.

HighTech Innovators is gevraagd om een Business Intelligence systeem te ontwerpen en te ontwikkelen. Initieel voor klant UPC, maar later ook voor andere klanten zoals Ziggo of KD.

Het BI-systeem verzamelt informatie over de uitzendingen, sessies, aankopen, videoservers en nog veel meer. Het resultaat kan worden gebruikt door meerdere afdelingen, zoals marketing of engineering. Het stelt bedrijven in staat om hun operatie te optimaliseren, meer inzicht te verkrijgen in performance en gebruik, het kunnen meten van het resultaat van een marketingcampagne of een nieuw ontwikkelde dienstverlening.

Oplossing

Business Intelligence System

Na wat onderzoek hebben we besloten het Microsoft BI platform te gebruiken en de SQL Server 2008 R2 als database platform. Het Microsoft BI platform bestaat uit een 3-tal onderdelen:

  • SQL-server integratie server voor het ontwikkelen van de Enterprise data integratie en data transformatie oplossing
  • SQL Server Analytics Services, welke de Online Dataprocessing (OLAP) en datamining functionaliteit biedt voor de BI-applicatie
  • SQL Server Reporting Services welke veel kant en klare oplossingen biedt voor het creëren, uitrollen en beheren van rapporten

We hebben alle onderdelen gebruikt voor het maken van een solide oplossing voor de kabelleveranciers zodat ze toegang hebben tot hun benodigde en relevante data. Alle informatie kan beschikbaar gesteld worden in rapporten die men kan zelf creëren met behulp van de SQL Server Reporting Services.

Nu ontwikkelen we aan gebruikersinterface die het mogelijk maakt om data te exporteren naar andere applicatie (zoals bijvoorbeeld Excel).

In die toekomst zal het mogelijk zijn voor de kabelleveranciers om hun eigen data te verzamelen en zelf dashboards te creëren. We zijn dit product een jaar geleden begonnen en zijn nu in de afrondende fase.

Schema composer

Tot nu toe was het onmogelijk om op een gebruikersvriendelijke manier schema’s/planning te lezen, creëren of aan te passen. HighTech Innovators werd gevraagd voor het ontwerpen en ontwikkelen van een applicatie die deze functionaliteit omvat als mede het importeren en het exporteren van schema/planning naar verschillende andere SeaChange systemen.

De applicatie hebben we gebouwd met WPF. WPF biedt veel functionaliteit voor het bouwen van mooie gebruikersinterfaces en het bundelen van de data in deze gebruikersinterface. Met behulp van het model-view-viewmodel (MVVM) zijn we erin geslaagd om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen view en bedrijfslogica, met als gevolg dat deze gemakkelijk getest kan worden.

De programmeertaal is C#, schema’s worden in XML-formaat gedefinieerd. Het resultaat was een oplossing die de gewenste functionaliteit omvatte en wordt nu wereldwijd ingezet. De afbeelding hier beneden geeft de Schema Composer weer, waar je op de tab zelf gebeurtenissen kunt toevoegen aan het schema. De applicatie is ontwikkeld en getest binnen een halfjaar doorlooptijd.

SeaChange Business Intelligence

Klant: SeaChange
Industrie: Digital TV
Oplossing: Business Intelligence
Return to top of page