Skip links

SPS Pingenti

SPS produceert een complete lijn van decoratieve pleisters, muurverf en verf voor de professionele schilders en stukadoors.

SPS is de grootste producent voor privé labels voor bouwmarktketens in Europa. Tevens produceert SPS ook een uitgebreide en brede ‘doe-het-zelf’ range onder de merknaam Finesse, welke een excellente prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Probleem

SPS is erg klant gedreven en legt daarom de focus sterk op kwaliteit. Klanten verlangen flexibiliteit in het proces, dus het is belangrijk dat de software de gebruikers hierbij ondersteunt en niet beperkt bij het uitvoeren van hun dagelijkse taken.

Oplossing

Door de bouw van een groot distributiecentrum (DC) bij het hoofdkantoor en de productielocatie ontstond er een behoefte aan een WMS applicatie die onder andere ondersteuning moest bieden voor het werken met handscanners. Daartoe heeft HighTech Innovators een WMS oplossing ontwikkeld die naadloos integreerde met de bestaande ERP software van Improve. Na de volledige uitrol in het distributiecentrum is de software uitgebreid met talloze andere functionaliteiten. De software heeft de productnaam Pingenti, wat in het latijn betekent “voor deze die schilderen”. Pingenti ondersteunt nu de bedrijfsprocessen in de (tijdelijke) magazijnen, productie en het lab waar de verfrecepten worden ontwikkeld.

Pingenti bestaat uit een Java gebaseerde server applicatie draaiende op Tomcat en maakt gebruik van een Oracle-database. Scanning wordt gedaan met behulp van Window CE gebaseerde scanners, waarop een C#/.Net applicatie draait.

SPS Pingenti

Klant: SPS
Industrie: Warehouse Management
Oplossing: Pingenti
Return to top of page