Skip links

ONWARD Medical ARC Therapy

ONWARD Medical is een medisch onderzoeksbedrijf dat zich richt op het herstel van zenuwen in de nek en rug van (dwarslaesie) patiënten. Hun doel is het teruggeven van mobiliteit en zelfredzaamheid aan mensen die dit missen vanwege hun handicap.

Probleem

Patiënten met schade aan het ruggenmerg, bijvoorbeeld door een dwarslaesie, hebben veel moeite met de dagelijkse dingen. Bij alles hebben zij ondersteuning nodig, wat leidt tot een grote afhankelijkheid op de zorg en een hopeloos gevoel bij de betreffende patiënt. ONWARD wil deze patiënten hun vrijheid en zelfredzaamheid teruggeven door middel van elektrische stimulatie van het ruggenmerg.

Oplossing

ONWARD ontwikkelt producten om met behulp van elektrische stimulatie de patiënt de controle over zijn/haar lichaam weer terug te geven. Dit product richt zich voornamelijk op de onderste helft van het lichaam. De meeste patiënten die deelnamen aan het traject kunnen inmiddels weer (voorzichtig & zonder rolstoel) hun eerste stappen zetten.

Na het ontwikkelen van een product met interne stimulatie (middels een implantaat in het ruggenmerg) ontwikkelde ONWARD ook een product voor externe stimulatie. Patiënten met zenuwgerelateerde klachten in het bovenlichaam kunnen hiervan profiteren.

De systemen bestaan uit meerdere componenten, waaronder mobiele applicaties en embedded systems, welke allen van zeer hoge kwaliteit dienen te zijn in verband met het risico op nevenschade bij een patiënt. Door middel van uitgebreide tests, zowel handmatig als geautomatiseerd, houdt ONWARD de kwaliteit van hun producten in het oog. Op die manier krijgen patiënten de lichamelijke functies terug waarmee ze de levenskwaliteit flink verhogen, op een manier die bij de patiënt past.

ONWARD Medical

Klant: ONWARD Medical
Industrie: Medisch
Oplossing: ARC Therapy
Return to top of page