Skip links

SeaChange Digital TV

Kijkers willen kijken wanneer en wat ze willen en een makkelijke toegang tot hun favoriete programma’s. Dit vereist een naadloze integratie van kabel, satelliet en zelfs ITPV, op ieder moment en locatie onafhankelijk, dus of het nu op een tv in de huiskamer, vanaf een laptop op kantoor of vanaf een mobiele device in de trein is moet irrelevant zijn.

Probleem

SeaChange is marktleider voor software voor VoD leveranciers en heeft klanten wereldwijd, zoals Vodafone, UPC, RTL en nog vele meer.

In de wereld van uitzenders van digitale tv draait het natuurlijk om beeld en geluid. Maar ook de metadata speelt hierbij een belangrijke rol. Dit wordt vaak vergeten, maar het is juist de metadata die garandeert dat de set-top box of digitale tv een tv-kanaal kan ontrafelen van de digitale stroom die het ontvangt. Het stelt kijkers in staat om een programma te kiezen uit een elektronische tv-gids en dat men specifiek kan zoeken in de gehele VoD catalogus.

Oplossing

In 2006 is SeaChange begonnen met de ontwikkeling van het VoD backoffice, zodat gebruikers de controle kregen over hun VoD processen, zoals video en metadata invoer, product definitie en creatie, asset encryptie en asset transcodering. Dit product heeft de naam Prodis gekregen.

In 2010 werd ik deel van een team en waren er veel features om te ontwikkelen, plus additionele features vanuit klanten die de oplossing al gebruiken, zoals multi-screen ondersteuning, VoD ondersteuning voor diverse devices zoals set-top box, mobiele telefoons en desktopcomputers.

Tools en technieken

  • Visual Studio 2010
  • .NET 4.0
  • C#
  • SQL Server 2008
  • XML
  • XSD
  • XSLT
SeaChange Digital TV

Klant: SeaChange
Industrie: Digital TV
Oplossing: VoD back-office features
Return to top of page